צו ביניים ללקוח המשרד בהליך מדורג שחסרים בו מסמכים
לקוח המשרד הינו לקוח ותיק, תושב שטחים הנשוי לישראלית מזה 25 שנה, שלא טופל בעבר במשרדי. לקוח המשרד ניסה לקדם בעבר הליכים לאיחוד משפחות עם עורכי דין אחרים ללא הצלחה ופנה אל משרדי לשם הגשת בקשה הומניטרית לועדה ההומניטרית לתושבי שטחים, שאחד מתנאי הבסיס להגשה אליה הוא קשר משפחתי מדרגה ראשונה לישראלי/ת – במקרה זה ,אשתו ושמונת ילדיהם הישראלים.
עתירה שהגיש לקוח המשרד באותו עניין נדחיתה. הוועדה לא מצאה "נסיבות הומניטריות" מספיקות במקרהו, אף שלקוח המשרד הינו אדם מאוים בשטחים שאף ישב במעצר זמן מה אצל הרשות הפלסטינית וסבל מעינויים שם. לקוח המשרד לא אמר נואש והגיש באמצעות עורך דין אלירן בללי בקשה למקלט מדיני אל היחידה למבקשי מקלט של רשות האוכלוסין וההגירה. הבקשה לא נענתה גם כן. אבל לאחר שעשה זאת, טרח ואסף מסמכים כדי להגיש בקשה למתן מעמד לזר מכוח זוגיות עם ישראלית – חדשה.
לקוח המשרד אסף את המסמכים שיכול היה להשיג מישראל, חשבונות, הוכחת מגורים (חוזה שכירות), אישורים כאלה ואחרים, ועוד ועוד. ללקוח המשרד אין אפשרות לגשת לשטחים על מנת להשיג "תעודות רשמיות" מהרשות הפלסטינית – שכן לטענתם הוא "פושע", הוא מבוקש שם והם מבקשים לעצור אותו בגין טענות כאלה ואחרות לגביו, ששיתף פעולה עם מדינת ישראל. לקוח המשרד פתח בקשה לאיחוד משפחות בכל זאת ולאחר מכן, התבקש להשלים מסמכים.
ללשכת רשות האוכלוסין שטיפלה בעניינו, הובהר שאין ללקוח המשרד שום יכולת להשלים מסמכים ובנוסף – שהוא הגיש בקשת מקלט לפני שהגיש את בקשת איחוד המשפחות.
לפי הפסיקה, במצב בו אדם מגיש בקשת מקלט טרם שהגיש בקשה לאיחוד משפחות – חזקה כי הוא נרדף ב"מדינת מוצאו", גם אם אותה "מדינה" היא הרשות הפלסטינית. עד חודש פברואר, לא התאפשר לתושבי שטחים להגיש "בקשת מקלט" מבחינה חוקית בישראל. מאחר שהדברים קרו אחרי, ביה"ד לעררים בת"א החליט לתת ללקוח המשרד צו ארעי למניעת נקיטת צעדי אכיפה משהותו בארץ – ללא כל ערבות וכעת עניינו ימשיך להתברר בביה"ד, בתקווה כי רשות האוכלוסין תבין כי עליה לקדם מתן היתר שהייה (לכל הפחות) עבור לקוח המשרד, השוהה בארץ ב"מצב זמני" שנים רבות כל-כך, לדעת עורך דין בללי – במצב לא תקין בכלל, במקרה של אדם הנשוי לישראלית, מתגורר בארץ כ-30 שנה כמעט ומגדל משפחה לתפארת.
עורך דין אלירן בללי מנוסה בכל סוגי הבקשות להסדרת מעמד ושהייה בישראל – וביתר שאת, באיחוד משפחות בין ישראלים וזרים, גם במקרים מורכבים בהם אחרים כשלו. פנו עוד היום לייעוץ והסדירו את שהייתם ומעמדכם בארץ בצורה חוקית.