שינוי אשרת עובד זר

שינוי אשרת עובד זר מעובד ל"תייר" בשל מחלה קשה – מ-ב/1 ל-ב/2.

שינוי מעמד אשרת עובד זר הוא הליך משפטי המאפשר לעובד זר לשנות את מעמדו החוקי בישראל, בהתאם למטרותיו ונסיבותיו האישיות. שינוי המעמד יכול להתבצע ממגוון סיבות, כגון מעבר לעבודה בענף אחר, איחוד משפחות עם בני זוג או ילדים, או קבלת מעמד תושב ארעי או קבע.

עובדים זרים המועסקים בארץ בסיעוד או בכל ענף אחר בהם נדרשים עובדים זרים במשק זוכים לאשרה הידועה בשם "ב/1 – עובד זר". המועסקים בסיעוד למשל רשומים בתאגיד עובדים זרים או בלשכה פרטית לרישומם וההקצאה להבאתם היא לפי תקן, כלומר שלכל סוכנות רישום מעין זאת (שלרוב אינה "מעסיקה" של אותם עובדים – הם מועסקים ע"י מעסיקים פרטיים שזקוקים לטיפול, למשל קשישים במצב סיעודי או בני משפחותיהם) יש תקן מסוים של עובדים שיכולים להיות רשומים אצלה.

במקרים מסוימים, העובד בסיעוד בארץ נקלע למצב רפואי חריג ועל מנת לאפשר לו מצד אחד להמנע מעבודה פיזית קשה ומצד שני – לאפשר לתאגידים/לשכות לספק עובד/ת חלופי/ת למטופל/ת (ולא לחרוג ממכסתם), נדרש שינוי אשרה.

לרשות האוכלוסין וההגירה יש נוהל ייעודי למצבים אלה בהם – במקרה שהעובד החולה יכול להסביר מדוע מחלתו מנטרלת אותו מלעסוק בעבודה פיזית קשה ולכמה זמן הוא נדרש למנוחה; או לחילופין – שמצבו הבריאותי כ"כ רע, שהוא לא הולך להשתקם ממנו אך שבארץ הוא מקבל טיפול רפואי מיטבי למצבו ו/או שהוא לא יכול לטוס מהארץ במצבו, ניתן להחליף את אשרת העובד הזר של אותו עובד באשרת תייר, שמאפשרת לו להשאר ולקבל טיפול רפואי בארץ (העובדים הזרים בארץ מחויבים ממילא בביטוח רפואי ע"י מעסיקם, כך שהם מכוסים בביטוח רפואי עם כיסוי טוב יחסית).

עורך דין אלירן בללי מטפל בהצלחה במקרים רבים בהם נדרש עובד זר להחליף את אשרתו לתייר כדי לקבל טיפול רפואי ואף במקרים בהם מדובר ב"מקרה אבוד" – ובמקרים כאלה, עומל גם על הכנסת בני משפחת אותו עובד מחו"ל כדי שיוכלו להפרד ממנו לכל הפחות (ברוב המקרים מדובר בעובדים ממדינות שנדרשת מתושביהם אשרה מוקדמת לכניסה לישראל). עורך דין אלירן בללי מצוי בנוהל הרלוונטי לשינוי אשרה ומביא לשינוי האשרה במהירות האפשרית הרבה ביותר.

שאלות ותשובות נפוצות

  • האם ניתן לשנות מעמד אשרה במהלך שהייה בלתי חוקית? בדרך כלל לא. שינוי מעמד אפשרי רק למי ששוהים בישראל כדין.
  • כמה זמן אורך תהליך שינוי המעמד? משך הטיפול בבקשה יכול להשתנות בהתאם לסוג הבקשה והעומס במשרדי רשות האוכלוסין וההגירה.
  • האם ניתן לערער על החלטת רשות האוכלוסין וההגירה? כן, ניתן להגיש ערר על החלטת הרשות לבית הדין לעררים.
  • האם ניתן לעבוד במהלך תהליך שינוי המעמד? בדרך כלל ניתן להמשיך לעבוד באותו מקום עבודה, אך יש לוודא זאת מול רשות האוכלוסין וההגירה.
Call Now Button