צו ארעי עבור תושב שטחים שהגיש בקשת מקלט שלא נענתה.
סיפרתי באחד ממאמריי על האפשרות של תושבי שטחים להגיש בקשות למקלט מדיני בישראל לרשות האוכלוסין וההגירה – משרד הפנים, החל מחודש פברואר, בעקבות פסק-דין של ביהמ"ש המחוזי בת"א.
לקוח המשרד פנה למשרדי להגשת בקשה מעין זו בעקבות שהותו בארץ עוד טרם 7/10 מכח היתר עבודה, ש"הושהה" בשל מלחמה. לקוח המשרד הסביר לי שהוא סובל ממאוימות בשטחים על רקע סכסוך כספי עם בעלי-כוח שם, שהעלילו עליו בפני המשטרה הפלסטינית וגופי המודיעין של הרשות הפלסטינית שהוא "משתף פעולה" עם ישראל בשל כך שסרב לשלם להם חוב כספי מומצא לטענתו (שהוא לא היה חייב להם מעולם), במעין סחיטה. עו"ד אלירן בללי הגיש עבור לקוח המשרד בקשת מקלט מדיני ליחידת הטיפול במבקשי מקלט לאחר מתן פסק-הדין בבית-המשפט המחוזי בת"א, שכן נוהל הטיפול במבקשי מקלט של רשות האוכלוסין וההגירה מחייב אי-החזרה של "שוהה בלתי-חוקי" שכזה לכאורה לשטחים (ובמובן זה – מרגע שהגיש וכל עוד בקשתו פתוחה – הוא אינו שוהה בלתי-חוקי), דבר שגם מתחייב מהוראות אמנת הפליטים, שהיא המסגרת החוקית הרלוונטית לבחינת בקשות מקלט – שקובע עקרון אי-החזרה של פונים בבקשת מקלט לטריטוריה ממנה הגיעו – במדינה בה הם נמצאים.
לקוח המשרד המשיך לשהות בארץ מספר חודשים. לפני מספר שבועות, הגיעו שוטרים למקום עבודתו והחלו מטרידים אותו תוך שהם טוענים שיש להם "סמכות" להחזיר אותו לשטחים גם ללא הבאה בפני שופט, בטענה שהוא "שב"ח" – שוהה בלתי חוקי.
לקוח המשרד הגיש באמצעות עורך דין אלירן בללי ערר לביה"ד לעררים ובצדו – בקשה לצו ארעי למניעת גירוש.
ביה"ד לעררים הסכים לבקשתנו ונתן צו ארעי "עד החלטה אחרת" בהקשר לקוח המשרד בהנתן הגשת בקשת מקלט, שכן בקשת המקלט של לקוח המשרד פשוט לא נענתה.
עו"ד אלירן בללי מנוסה בהסדרת מעמד ושהייה בארץ גם במקרים סבוכים וקשים; ונעזר בפנייה לערכאות (בתי-המשפט) המתאימות כדי להשיג עבור לקוחותיו שקט נפשי וכדי למנוע פגיעה בהם וגירושם.