היתר איחוד משפחות במסגרת הליך מדורג לתושב שטחים למרות "מניעה משטרתית/פלילית".
לקוחות המשרד פנו לעורך דין אלירן בללי לשם הסדרת היתר שהייה איחוד משפחות עבור בן זוג תושב שטחים, לאחר שהגיע לגיל 35, לפני שנתיים.
מדובר בבני זוג "ותיקים" שהתחתנו בראשית שנות ה-20 לחייהם ולהם כחמישה ילדים. בשל חוק הוראת השעה לחוק האזרחות לא יכלו להסדיר היתר איחוד משפחות עבור הזר, שכן קריטריון הגיל לתושבי שטחים להגשת בקשה הינו מעל 35.
בני הזוג אספו את כל המסמכים הרלוונטיים והגישו אותם באמצעות עו"ד בללי, הגיעו גם לפגישות להצגת מסמכי מקור ולראיונות כנות קשר, כמקובל בהליך מדורג. בן הזוג תושב השטחים שהה כל העת בארץ בהיתר עבודה כחוק שכן הוא מועסק בארץ כחוק מעל ל-10 שנים.
אי-אז, בתקופה שהכירו, הואשם לקוח המשרד בעבירות פעוטות של שהייה בלתי-חוקית וזיוף תעודת זהות ישראלית, כפי שקורה לרבים מתושבי השטחים בשל קריטריון הגיל. מרבית עבירותיו התיישנו ונמחקו ובתחילת הדרך של הגשת הבקשה, לא היה נראה שיש מה ש"יפריע" לסיום הטיפול בבקשה במהרה.
הצרה קרתה כשהתגלה שלבן הזוג תושב השטחים ישנו "תיק פתוח" בשל ארוע בו מכוניתו נתפסה במחסום משטרתי, כשלא הוא או אשתו נוהגים בה, יחד עם צילום ת"ז מזויף – שהיה במכונית כחלק מניירת שהיוותה בפועל הסדר טיעון שעשה לפני שנים באותה עבירה. לבן הזוג תושב השטחים נפתח תיק במשטרת איו"ש למרות ששוחרר ממעצר במהרה והוא לא ידע אפילו שיש לו תיק פתוח. הדבר הוביל לכך שבמחשבי רשות האוכלוסין וההגירה הופיעה לבן הזוג "מניעה משטרתית".
עורך דין אלירן בללי הפנה את לקוחותיו לאחד ממכריו שהינו עורך דין פלילי העוסק ובעל נסיון רב בסגירת תיקים "פתוחים" מסוג זה ותוך מספר חודשים התיק הפלילי נסגר. אותה עת החלה מלחמה חרבות ברזל והיתרי השהייה של תושבי השטחים העובדים בארץ "הותלו" או "הושעו".
לקוחות המשרד יחד עם עורך דין הגירה בללי לא אמרו נואש והמשיכו "להציק" ללשכת נתניה, שטיפלה בתהליך, ללא מענה ממשי מלבד בקשות להמשך הגשת מסמכים חוזרית ונשנית, שארעה גם לאחר פרוץ המלחמה. בשלב מסוים, נמאס ללקוחות המשרד מהתנהלות זו – וגם התברר שלקוחת המשרד, אשתו הישראלית של לקוח המשרד, נכנסה להריון והיא בהריון בסיכון. לקוחות המשרד פנו באמצעות עו"ד אלירן בללי לביה"ד לעררים שנתן להם בשלב ראשון צו ארעי למניעת הפרדתם – למניעת גירוש תושב השטחים, שלא היה לו אותו זמן היתר בתוקף, לשטחים – כדי לא להפרידו מאשתו המצויה בהריון בסיכון; ובהמשך, לאחר נסיונות עקרים של הנציגות המשפטית של רשות האוכלוסין למחוק את הערר בטרם עת, נקבעה ללקוחות המשרד פגישה בתחילת החודש לקבלת היתר מת"ק ולסיום הטיפול בהליך איחוד המשפחות שלהם.
למידע נוסף: הסדרת מעמד לבעלי עבר פלילי