רישום ילדים בספח תעודת זהות

רישום ילדים בספח תעודת זהות של תושב ישראלי שאינו אזרח

אזרחים ישראלים, ככל שהילד שלהם נולד בבית-חולים, רושמים את ילדיהם בספח שני ההורים (אם שניהם אזרחים) עוד בביה"ח – בידי נציג של רשות האוכלוסין וההגירה המסייע להם בזאת, שם.

ישראלים שאינם אזרחים – לדוגמא, מחזיקים ברשיונות לישיבת קבע (תושבי קבע) או ברשיון לישיבת ארעי (אשרה א/5), נדרשים לרשום את ילדיהם בהליך מורכב הרבה יותר מול רשות האוכלוסין וההגירה בהתאם להודעת הלידה של הילדים (הספח ליולדת) שניתן להורים בביה"ח. בהקשר אבהות – ככל שאחד מההורים הוא תושב ולא אזרח (לרוב מתרחש במקרים של תושבי קבע – כי תושב ארעי הוא כזה שמצוי בתהליך לקראת קבלת מעמד קבע, ברוב המקרים), נדרש אבי הילד/ה – אם האמא אינה ישראלית, להגיש תביעת אבהות.

תביעת אבהות מוגשת לביהמ"ש למשפחה באזור מגורי האב ואף שהדבר אינו מתחייב בחוק, לרוב מה שנעשה הוא קבלת צו לבדיקה גנטית (דנ"א) מביהמ"ש, ביצוע הבדיקה באחת מהמעבדות הקיימות בארץ לזה – וקבלת פסק דין אבהות, שרק איתו – ניתן לרשום את הילדים. הדבר גם נכון לאזרחים ישראלים במקרה שהאב הוא ישראלי והאם זרה.

במקרה של תושבים שאינם אזרחים, למשל תושבי קבע – מעבר לעניין תביעת האבהות לאבות, הם נדרשים כדי לרשום את ילדיהם בספח תעודת הזהות – ועל-ידי כך, לתת להם בפועל מעמד ישראלי עם מספר זהות ישראלי (בהנתן שברוב המקרים, אין להם שום מעמד אחר)  – להגיש מסמכי מרכז חיים בעת הרישום המעידים על מרכז חייהם שלהם ושל ילדם במשך שנתיים אחרונות לפחות, בהתאם לנוהל של רשות האוכלוסין וההגירה הקרוי "נוהל מרכז חיים" ולתקנה 12 לתקנות הכניסה לישראל.

"מסמכי מרכז חיים" הם סט מסמכים רחב וארוך מאוד שכדי להכינם בצורה ראויה, לרוב מי שאינו עו"ד, לא צולח בכך ונגרר בסופו של דבר להליכים משפטיים. מרבית הפקידים בלשכות רשות האוכלוסין וההגירה מבקשים (בדומה למרבית רשויות המדינה לצערנו) לעבוד כמה שפחות ומדובר בתהליך קשה מאוד מבחינתם, בבדיקת המסמכים ואישורם. למשרדו של עורך דין אלירן בללי הגיעו במהלך השנים פונים רבים המחזיקים במעמד תושב ולא אזרח וביקשו לרשום את ילדיהם בספח. בחלק מהמקרים, נאלצו הפונים לנהל הליכים משפטיים בעניין – שצלחו בייצוגו של עו"ד בללי והובילו לרישום הילדים.

לחלק גדול מהפונים הציע עו"ד אלירן בללי גם לקדם הליך התאזרחות כדי לא להקלע לסיטואציה הלא-נעימה הזאת בעתיד כשירצו לרשום ילדים נוספים – וחלק גדול נוסף מלקוחותיו של אלירן בללי זכו להתאזרח בארץ לאחר שנולדו או שהו במעמד "תושב שאינו אזרח" ישראלי שנים רבות.

לרישום ילדי תושבים ישראלים נדרשים מומחיות וידע שכן מדובר בסט מסמכים שגם מקריאתו, אדם שאינו מנוסה בכך – כנראה לא יבין אותו לפחות ברובו. פנו עוד היום לעו"ד אלירן בללי לייצוג ורישום מהיר של ילדיכם.

Call Now Button